• Om Katrine Spiegelhauer

Om Katrine Spiegelhauer

Om Katrine

Psykolog, mentor, supervisor, mor, ægtefælle, skuffeforfatter, underviser, foredragsholder, yoga- og mindfulnessinstruktør, compassionate guide…

Jeg trækker på en lang række erfaringer, som jeg har samlet på gennem mit liv, når jeg hjælper med at forebygge efterfødselsreaktioner og mistrivsel i tiden før og efter tilblivelsen af et nyt lille menneske og en familie. Især jordemødre, sundhedplejersker, doulaer, familieterapeuter og andre, der arbejder tæt på kommende og nye familier, kan få brug for supervision, undervisning eller en medfølende guide, når utryghed og mistrivsel skal vendes til tryghed og trivsel. Gennem sparring, narrative samtaler og compassion fokuserede øvelser har vi empatiske mennesker brug for at finde vejen til at møde os selv med samme kærlige omsorg og visdom, som vi møder vores klienter med, når vi skal være noget for andre uden selv at brænde ud. 

Jeg tror på, at alle børn fortjener at blive født ind i en verden af tryghed og tillid med plads til at udvikle en grundlæggende tro på sig selv og andre. Jeg tror på, at det kun lader sig gøre, hvis vi, der møder kommende og nye familier, formår at skabe plads til, at den tryghed og tillid kan vokse frem uanset, hvad historien eller omstændighederne fortæller os.

Jeg har selv 3 børn med min mand, og jeg er på ingen måde perfekt. Den ældste er nu en stor sund og selvstændig og eftertænksom efterskoleelev, der har båret den byrde at være vores prøvekanin ind i forælderskabet. Han har lært mig, at børn samarbejder og tillærer sig færdigheder, der er nyttige at have i den familie, de vokser op i. Han har også, sammen med sine to søstre, lært mig, at vi som forældre kan nå at rette op på mange af de fejl, vi begår, når vi prøver os frem, og at det nok skal gå alligevel. 

Jeg forsøger selv at balancere mellem at være hjælpsom, veluddannet og fagligt dygtig til mit arbejde og være den mor og partner, jeg gerne vil være. Jeg har lært, at det ikke sker af sig selv, men beror på en løbende praksis, hvor mine erfaringer fra mine unge dage som danser, yoga- og meditationsuddannelser, daglig kontakt til naturen og en praksis med compassion tjener som uundværligt supplement til psykologiuddannelsen og diverse efteruddannelser. Min “metode” er summen af disse erfaringer, og jeg er dedikeret til hele tiden at udvikle min praksis og min metode, så jeg kan blive ved med at støtte både professionelle og nye familier med at skabe rum til trivsel, tryghed og udvikling for de familierne og de børn, der er på vej.

 

Cookie- og privatlivspolitik
×

Menu

Ring til os

Skriv til mig